top of page

איך מתמודדים עם סטרס

עודכן: 27 בדצמ׳ 2024

סטרס!!!! כנראה אחד הנושאים הלוהטים ביותר בימינו, במיוחד מאז תקופת הקורונה.

הקידמה היא ברכה אך גם קללה, היא מחייבת את האדם המודרני להיות בתנועה-תפוקה-פעולה מתמדת. אנחנו רצים לעבודה, רצים בעבודה, עונים לטלפונים ופגישות, חייבים לעמוד ביעדים, בהוצאות, במשכנתא, נוסעים בפקקים, מתרגזים בכבישים ובסופר ובדואר ומהמצב במדינה, צריכים להספיק יותר ויותר מהר, להספיק הכל כי יש כל כך הרבה להספיק לראות לטעום להריח - עומס - עומס - עומס! וכמובן שרמת הסטרס עולה על גדותיה אם בנוסף לקריירה וחיי הפרט שלנו יש גם ילדים ומשפחה לתחזק.


אז רגע, ניקח שאיפה ארוכה מהאף. נשחרר לאט מהפה.

אם זה הרגיש טוב, בואו נצלול לעוד כמה כלים מעשיים שיעזרו לנו להתמודד עם חיי הסטרס שלנו.


יוגה - פעילות גופנית מרגיעה וכמובן בצורה אובייקטיבית משהו, אני ממליצה על יוגה ולשם הרגיעה נוותר על פאוור יוגה, נתמקד ביוגה ויניאסה/ האטה/ איינגר/ יין ועוד מהסוג המרגיע הזורם והלא מתוכנן. יש אין ספור מחקרים ועדויות קליניות להטבה המשמעותית של יוגה על תחושת סטרס,לחץ,חרדה והשפעה בריאותית מיטיבה לסובלים מלחץ דם גבוה שהוא דוגמא מערבית לסטרס פיזיולוגי. ניתן להצטרף לקבוצת תרגול כך שהיוגה תהפוך למשבצת קבועה בלו״ז, או, אם אתם מעדיפים תרגול מהבית/תרגולים קצרים ובכל זאת רוצים וצריכים הנחייה, ניתן גם להיעזר בשיעורים שרצים באינטרנט.


יוגה נידרה - תודו לי אחר כך. אחד הכלים הנפלאים ביותר לרגיעה, מסייע גם בכניסה לשינה ובהרגעה של מחשבות טורדניות. היוגה נידרה היא שיטת מדיטציה הדומה לדמיון מודרך וניתן למצוא עשרות תרגולים כאלו בחיפוש מהיר בגוגל/יו טיוב. התרגול נעשה בהנחייה כאשר אתם שכובים ורגועים בעיניים עצומות, ההנחייה תוביל אתכם לתחושת רגיעה מוחלטת בכל חלקי הגוף ומעבר לתחושת ׳ריחוף׳ ושלווה ממכרת. התרגול נמשך בדרך כלל כ-20 דקות ולכן מוטב לבצע אותו במקום נוח עבורכם.


תרגילי נשימה - הכלי הנייד המהיר והנגיש ביותר מכל מקום ובכל זמן. כל מה שצריך זה לשבת בנוחות לעצום עיניים ולבחור בתרגיל הנשימה המועדף עליכם. כמובן שלא אשלח אתכם בידיים ריקות, הנה כמה תרגילי נשימה שיעזרו לכם להוריד סטרס:

  1. נשימה מקרקעת - שאיפה דרך האף לספירה של 3, נשיפה דרך האף לספירה של 5 - כמה חזרות שתצטרכו, לפחות 10. הנשיפה הארוכה מגרה את עצב הוואגוס העובר דרך הסרעפת ובכך מעבירה שדר של רגיעה להפעלת מערכת העצבים הפרא-סימפטית כלומר למערכת העצבים הפועלת בזמן רגיעה.

  2. נשימה מעגלית - יד על החזה ויד שנייה על הבטן, נתרכז בעלייה ובירידה של הבטן והחזה בהתאם לאוויר הנכנס ומעמיק מטה ובאטיות ושלווה יוצא החוצה. נסו עד כמה שאפשר לייצר עלייה ברורה בבטן ולעומתה להשקיט את תנועת החזה. כאשר יש תנועה רבה באזור החזה אנחנו מקבלים דווקא תוצאה של המרצה ולכן נרצה למקד את הנשימה ל״נשימה בטנית״.

  3. נשימה 4 על 4 - שאיפה מהאף לספירה של 4, נשיפה מהאף לספירה של 4. זה תרגיל מוכר בעיקר בעולם ״לחץ דם גבוה״ המסייע להרגיעעע ולייצב מחדש את תפוקת הלב.

אם אנחנו מרגישים בנוח עם הנשימה הזו ואין תחושת ״חסך״ בשאיפה או בנשיפה, נוכל לנסות ולהחזיק את האוויר בפנים בין הכנסה להוצאה, למשך 4 נשימות.


ניתן להרגיע תחושת סטרס גם בעזרת אורח חיים מיטיב מבחינת שעות שינה, תזונה, ופעילויות נוספות השלובות במהלך היום. על כל זאת ועוד נרחיב בהמשך.



Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page